koemelkvrije-pesto-290x228

Koemelkvrije pesto

Zin in een lekker Italiaans (koemelkvrij) broodje of een tosti? De lekkerste pesto maak je zelf, koemelkvrij én lactosevrij. Heerlijk met versgesneden tomaatjes. Maar het is ook genieten in combinatie met macaroni of spaghetti. Koemelkvrije pesto is ook nog eens bijzonder makkelijk te maken. Dit recept voor koemelkvrije pesto kregen we via koemelkallergie.net, waar je nog veel meer lekkere en makkelijke recepten zonder koemelk vindt.

Ingrediënten

  • 1 basilicumplantje
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 50 gram Italiaanse schapenkaas(pecorino)
  • citroensap
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Benodigdheden

  • Grote vijzel of keukenmachine
  • Kleine kom

De bovenstaande ingrediënten zijn genoeg voor ongeveer 4 personen. Wil je meer koemelkvrije pesto, dan kun je de hoeveelheden aanpassen.

Zo maak je de koemelkvrije pesto

  1. Pak de basilicumplant bij de blaadjes en knip alle steeltjes af, meteen onder het laatste blaadje.
  2. Doe alles in een schaaltje en voeg de olijfolie, de pijnboompitjes, het citroensap en de knoflook toe. Even mixen met een staafmixer of in de blender doen. Wil je het écht Italiaans aanpakken, gebruik dan een vijzel en een stamper.
  3. Er ontstaat een mooi groen papje. Moet het smeuïger, voeg dan wat olijfolie toe en mix het opnieuw tot de pesto naar je tevredenheid is.

Tip

Je krijgt een prachtige en heerlijke koemelkvrije pesto. Je kunt deze eventueel ook een paar dagen in een potje in de koelkast bewaren met een dun laagje olijfolie erop. Geniet ervan!

Print Friendly

Deel de kunst van pesto maken met je vrienden!