pesto crème fraîche

Pesto met crème fraîche maken

Pesto met crème fraîche is een heerlijk recept. Zie hier hoe je het maakt.

Ingrediënten

  • Flinke bos basilicum +/- 60 gram
  • 2 el. geroosterde pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el. olijfolie
  • 200 ml crème fraîche

Benodigdheden

  • Grote vijzel
  • Kleine kom

Voor het mooiste (en lekkerste) resultaat gebruik je een vijzel. Als je het sneller wilt maken, kun je ook de staafmixer, keukenmachine of blender gebruiken.

Zo ga je te werk voor pesto crème fraîche

Doe de basilicum, bij gedeelten, in de vijzel en stamp deze fijn. Voeg daarna, bij gedeelten, de pijnboompitten toe en stamp deze ook fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Als je van pittig houdt, neem dan wat meer knoflook. Voor het gemak kun je de knoflook eerst door een knijper halen.

Als alles fijn en vermengd is, doe je bij gedeelten de Parmezaanse kaas erbij. Vermeng dit goed met elkaar. Om het geheel smeuïg te maken giet je er wat olijfolie bij, tot de pesto goed van dikte is.

Meng vervolgens de pesto en crème fraîche in een kleine kom.

Bewaar de saus afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde aardappelpartjes, gegrilde kipfilet, bij geroosterde groenten of als dressing voor een aardappelsalade.

Tip

Maak de pesto crème fraîche een paar uur van tevoren al klaar, zodat de smaken lekker lekker op elkaar kunnen in werken.

Print Friendly

Deel de kunst van pesto maken met je vrienden!