Hoe maak je zelf pesto?
De onderstaande pagina’s verwijzen naar pesto recepten die je helpen bij het maken van verse pesto.
Kort verhaal over pesto
De pesto genovese is de originele pesto, deze kennen we als de bekende groene pesto en is een Italiaanse delicatesse. Deze pesto wordt gemaakt uit onder andere olijfolie, basilicum, knoflook, zout, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Alle ingrediënten en variaties hierop, vindt je op de onderstaande pagina’s.
De vertaling van pesto is ‘gestampt’, en heeft deze naam gekregen omdat deze oorspronkelijk met een vijzel werd ‘gestampt’.
In Italië wordt de pesto veelal met pasta gerechten gecombineerd. In Nederland doen wij pesto door steeds meer gerechten zoals toast, carpaccio, kip, pizza en salades. Lekkere recepten en ideeën vind je op onze ‘recepten met pesto‘ pagina.
Zo maak je groene pesto of rode pesto
Zelf groene pesto maken
Hier vindt je een uitleg en recept voor groene genovese pesto. Nu groene pesto maken
Zelf rode pesto maken
Hier vindt je een uitleg en recept voor pesto rosso. Nu rode pesto maken