Hoe maak je zelf pesto?

De onderstaande pagina’s verwijzen naar pesto recepten die je helpen bij het maken van verse pesto.

Kort verhaal over pesto

zelf-verse-pesto-makenDe pesto genovese is de originele pesto, deze kennen we als de bekende groene pesto en is een Italiaanse delicatesse. Deze pesto wordt gemaakt uit onder andere olijfolie, basilicum, knoflook, zout, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Alle ingrediënten en variaties hierop, vindt je op de onderstaande pagina’s.

De vertaling van pesto is ‘gestampt’, en heeft deze naam gekregen omdat deze oorspronkelijk met een vijzel werd ‘gestampt’.

In Italië wordt de pesto veelal met pasta gerechten gecombineerd. In Nederland doen wij pesto door steeds meer gerechten  zoals toast, carpaccio, kip, pizza en salades. Lekkere recepten en ideeën vind je op onze ‘recepten met pesto‘ pagina.

Zo maak je groene pesto of rode pesto

Zelf groene pesto maken

Hier vindt je een uitleg en recept voor groene genovese pesto. Nu groene pesto maken

Zelf rode pesto maken

Hier vindt je een uitleg en recept voor pesto rosso. Nu rode pesto maken

Deel met je vrienden en kennissen de kunst van pesto maken!