Groene pesto maken met dit lekkere groene pesto recept

Ingrediënten voor groene pesto

  • Flinke bos basilicum +/- 60 gram
  • 2 el. pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Grof zeezout

Benodigdheden groene pesto maken

  • Grote vijzel
  • Potjes of ijsblokvormpjes als je de pesto wilt invriezen voor de winter periode.

Voor het mooiste (en lekkerste) resultaat gebruik je een vijzel. Als je het sneller wilt maken, kun je ook de staafmixer of blender gebruiken.

Zo ga je te werk

zelf-verse-pesto-makenDoe de basilicum, bij gedeelten, in de vijzel en stamp deze fijn. Voeg daarna, bij gedeelten, de pijnboompitten toe en stamp deze ook fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Als je van pittig houdt, neem dan wat meer knoflook. Voor het gemak kun je de knoflook eerst door een knijper halen. Als alles fijn en vermengd is, doe je bij gedeelten de Parmezaanse kaas erbij. Vermeng dit goed met elkaar. Om het geheel smeuïg te maken giet je er wat olijfolie bij, tot de pesto goed van dikte is. Voeg verder naar smaak zout toe.

Tips zelfgemaakte pesto bewaren

Pesto voor direct gebruik
Zelfgemaakte pesto houd je ongeveer een week goed in de koelkast. Bij gedeeltelijk gebruik kun je een klein laagje olijfolie op de pesto gieten, waardoor de pesto langer houdbaar blijft.

Pesto invriezen
Om pesto langer goed te houden kun je deze ook invriezen. Gebruik hiervoor een ijsblokjes vorm en doe hier folie overheen. Als alles goed is bevroren, kun je de pesto blokjes eruit drukken en in een plastic diepvriesdoos bewaren tot gebruik.

Op de volgende pagina vindt je het rode pesto recept: rode pesto maken

Deel met je vrienden en kennissen de kunst van pesto maken!