Rode pesto maken met dit lekkere rode pesto recept

Ingrediënten voor rode pesto

  • Potje zongedroogde tomaatjes +/- 100 gram
  • 2 el. Pijnboom pitten
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 25 gr. Basilicum
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Grof zeezout

Benodigdheden rode pesto maken

  • Grote vijzel
  • Potjes of ijsblokvormpjes als je de pesto wilt invriezen voor de winter periode.

Voor het mooiste (en lekkerste) resultaat gebruik je een vijzel. Als je het sneller wilt maken, kun je ook de staafmixer of blender gebruiken.

Zo ga je te werk

Stamp de tomaatjes fijn in de vijzel. Voeg de pijnboompitten toe en maak deze ook fijn. Hetzelfde doe je met de basilicum en knoflook. Als je van pittig houdt, neem dan wat meer knoflook. Voor het gemak kun je de knoflook eerst door een knijper halen.

Als laatste voeg je wat olijfolie en zout toe om de rode pesto op smaak af te maken.

Als er geen basilicum beschikbaar is kun je ook andere kruiden gebruiken, zoals;

  • Zevenblad
  • Smalle weegbree
  • Daslook
  • Hondsdraf
  • Topjes van de brandnetel

In plaats van pijnboompitten kun je ook zonnebloempitten of walnoten gebruiken.

Tips zelfgemaakte pesto bewaren

Pesto voor direct gebruik
Zelfgemaakte pesto houd je ongeveer een week goed in de koelkast. Bij gedeeltelijk gebruik kun je een klein laagje olijfolie op de pesto gieten, waardoor de pesto langer houdbaar blijft.

Pesto invriezen
Om pesto langer goed te houden kun je deze ook invriezen. Gebruik hiervoor een ijsblokjes vorm en doe hier folie overheen. Als alles goed is bevroren, kun je de pesto blokjes eruit drukken en in een plastic diepvriesdoos bewaren tot gebruik.

Op de volgende pagina vindt je het groene pesto recept: groene pesto maken

Deel met je vrienden en kennissen de kunst van pesto maken!