rucola pesto

Rucola pesto

Heb een je eigen moestuin en is de oogst aan rucola groot? Dan kun je die rucola goed gebruiken om pesto van te maken: rucola pesto. Je kunt de hoeveelheden van dit recept eenvoudig aanpassen aan de hoeveelheid rucola die je hebt.

Benodigdheden

Voor ongeveer 300 ml rucola pesto.

  • 100 gram rucola
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 80 gram gehakte noten (bijvoorbeeld pistache en cashew)
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • kwart limoen
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze

Doe de Parmezaanse kaas in een keukenmachine of rasp hem fijn. Maal de noten of stamp ze fijn in een vijzel.

De rucola en de olie doe je samen in een maatbeker. Mix het geheel met keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Limoen, azijn en knoflook erbij. Goed mengen en proeven hoe je de smaak vindt. Dan kunnen de gestampte noten erdoorheen en als laatste de Parmezaanse kaas. Weer even proeven. Verder op smaak brengen met zout en zwarte peper. Buon appetito!

Tip: heerlijk in combinatie met pasta (pasta pesto rucola) of bij de borrel op een cracker!

Print Friendly

Deel de kunst van pesto maken met je vrienden!