witvis met pesto

Witvis met groene pesto

Eet je weleens een gerecht met vis en pesto? Nee? Dan moet je dit pestrecept echt eens proberen: witvis met groene pesto.

Benodigdheden

  • Witvis
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. citroensap
  • Dessert lepel
  • Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook geperst
  • Peper
  • Zout
  • Eigen gemaakte groene pesto
  • Plakjes tomaat

Bereidingswijze

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een ovenschaal, behalve de vis en de groene pesto. Haal de witvis door dit mengsel heen en schik deze hierna in dezelfde ovenschaal. Smeer de bovenkant van de vis in met pesto en leg de plakjes tomaat erop. Druppel hierover nog wat olijfolie.

Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tip: dit recept is ook lekker met een pasta en salade!

Print Friendly

Deel de kunst van pesto maken met je vrienden!